Kuokkalankosket - Kalastajan ykköspaikka Pirkanmaalla

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Tarkempi haku  

Uutiset:

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : 27.08.17 - klo:11:38 
Aloittaja Kuhastaja - Uusin viesti kirjoittanut Rotta
Itsellä tammikuusta tähän päivään ollut monenlaista tapahtumaa pääsääntöisesti katepaalilla taimenia tuli 11 joista isoin 59 cm kaikki olivat rasvaevällisiä.  Haavissa kävi kauden aikana myös 1 kg made ja muutama toutain kirjolohia tuli alkukaudesta todella hyvin joka päivä mutta kesä olikin jo vaikeampaa matalan veden takia mutta kuitenki koko kauden aikana 36 kirreä ruuaksi asti mutta vielä muutama päivä aikaa kalastaa ja ensi kautta odotellessa!

 2 
 : 27.08.17 - klo:11:09 
Aloittaja Kuhastaja - Uusin viesti kirjoittanut toni
Itselle kausi oli vähä kaksi jakoinen. Kirjolohia tuli kymmeniä tammikuusta tähän päivään. Taimenia tuli varsinkin keväällä ja kesän alussa liki 30kpl (isoin 58cm). Veden vähentyessä taimenet oikeestaan katosi koskesta. Kirjolohia tuli silti tutuista montuista kun kahlaili. Toutaimia jokunen, isoin vajaa 3kg. Itsellä heinäkuun alusta tähän elokuun loppuun, lempäälässä en ole käynyt kun 4 kertaa. Johtuen aivan tajuttomasta kalastuspaineesta. Tämän takia olen nykyään mieluummin ajellut vilppulaan, parkanoon tai merikarvialle kalaan. Tästä kalastuspaineesta ja tajuttomien veden korkeuden vaihtelujen takia jää varmaan kausilupa ostamatta ensi vuonna vaikka koskella on mitä mahtavimmat puitteet ja kalastus porukka.

 3 
 : 27.08.17 - klo:00:38 
Aloittaja Kuhastaja - Uusin viesti kirjoittanut Kuhastaja
Kuturauhoitus kolkuttelee jo ovella, ja vaikka muutama päivä onkin vielä aikaa kalastaa, niin itse tein eilen tämän kesän todennäköisesti viimeisen reissun koskialueelle.
Tähän topicciin voitte kertoa kuulumisia kuluneelta kalastuskaudelta. Mitä kaloja olette saaneet ja kuinka paljon?
Itselläni lista ajalta 1.1. - 27.8.2017 on seuraavanlainen:

-6kpl kirjolohia, joista 4 perholla ja 2 vaapulla. Kaikki tulivat katepalilta. 0,4-1,2 kg.
-7kpl taimenia katepalilta, suurin 52cm. Kaikki taimenet tulivat huhti-toukokuussa virvelillä. Kesäkuun alun jälkeen en saanut enää yhtäkään taimenta koko kesänä.  :-\
-3kpl haukia. 300g, 600g ja 2,5kg.
-12kpl toutaimia. Kesän aikana rikoin kalaennätykseni toutaimella kolmesti. Ensin 2,5kg, Sitten 3,4kg ja lopuksi 4,7kg!
-11kpl kuhia, joista isoin ja ainoa mitallinen 46cm.
-Kymmeniä ahvenia, joiden joukoissa muutamia 250-300 grammaisiakin. Pääasiassa perholla mutta myös jigiin puri.
-Lisäksi sain kesän aikana yhden tasan kiloisen säynävän sekä ennätyslahnani, 750 grammaisen. Molemmat katepalin padon alta.

Paras "saalis" tänä kesänä oli kuitenkin reissuilla karttunut kokemus. Opin koskella valtavasti eri kalalajeista sekä niiden kalastustekniikoista. Esimerkkinä tavoitteenani oli saada kesän aikana edes yksi kuha heittovälinein, mutta loppujen lopuksi sain niitä vaikka kuinka paljon sekä virveli- että perhovehkein. Myös esimerkiksi toutaimia en ollut saanut koskialueelta koskaan aikaisemmin, eli se oli minulle käytännössä uusi tuttavuus. Kuitenkin sain niitäkin todella paljon, ja isoja yksilöitä.

Mitäs teidän kauteen kuului?

 4 
 : 19.08.17 - klo:17:54 
Aloittaja Makke - Uusin viesti kirjoittanut Makke
Onko joku hukannu lamppunsa? Löytyi eilen rannalta Katepalilta. Luovutetaan omistajalle tuntomerkkejä vastaan.
-Marko
0503178145

 5 
 : 17.08.17 - klo:23:45 
Aloittaja Kuhastaja - Uusin viesti kirjoittanut juhani688
Juu terve vaan kaikille kalamiehille.kyllähän se näin on jos on säännöt ja määräykset tehty niin kaikkien koskilla käyvien kalastajien niitä täytyy noudattaa oli sitten mistä maasta hyväisin kotoisin.erivapauksia ei pitäs olla kellään myöskään suomalaisilla .tänään kun kävin ensinmäisen kerran vuosiin veneellä kalassa pojan kanssa.nii törmäsin jo kahteen rikkeeseen vajaan2 tunnin aikana .yksi porukka kalasti veneestä rautatiesillan niskalla ja eräs herra veti uistinta koskilupaalueella 2 vavalla vaikka lupa oikeuttaa vain vain yhteen vapaan.valvojat tekevät minkä kerkiävät hommia.heitä ei voi tästä syyttää.hattua nostan heille

 6 
 : 16.08.17 - klo:17:51 
Aloittaja Kuhastaja - Uusin viesti kirjoittanut Kuhastaja
Pari päivää sitten olin heittelemässä Kuokkalankosken suulla Pyhäjärven rannassa, jossa olen käynyt monta kertaa aikaisemminkin. Minkäänlaiselle piha-alueelle en mennyt enkä ole koskaan mennytkään. Siinä aikani heiteltyäni tuli järveltä soutuveeneellä luokseni mies huutaen jo kaukaa: "pois sieltä se on yksityisaluetta!"
Ukon tultua lähemmäs rantaa vastasin hänelle rauhallisesti, että kyseisellä paikalla saa kalastaa, enkä ole kenenkään tontilla. Miekkonen vastasi minulle, että olen väärässä ja minun pitää lähteä välittömästi tieheni.
Sanoin etten ole lähdössä paikalta pois, ja kehotin ukkoa ottamaan asioista selvää. Kysyin häneltä lisäksi, onko hän itse kyseisen "yksityisalueen" omistaja vai miksi muuten hän tulisi tuntemattomalle leuhottamaan tällaisesta asiasta.
Ukkeli vastasi minulle olevansa "yksityisalueen" omistajan "hyvä ystävä" ja kertoi kaverinsa valittaneen hänelle siitä kun ihmiset käyvät kalassa "hänen pihallaan".  ???
Sitten mies kertoi että hänen ystävänsä talolla on kuulemma käynyt varkaita, ja pyysi minua kertomaan nimensä hänelle. Niin tyhmä en kuitenkaan ole, että olisin kertonut. Ukkeli alkoi nyt tosissaan raivoamaan ja uhkasi soittaa poliisit jos en kerro nimeäni. Tässä vaiheessa ajattelin että kyseessä on toivoton tapaus, ja lähdin vetäytymään ylävirtaan kohti vanhaa siltapilaria, jonne ukko ei voinut minua soutuveneellään seurata.
Että sellainen tapaus tällä kertaa.  :-\ Eipä ole muuta sanottavaa...  ???

 7 
 : 15.08.17 - klo:08:34 
Aloittaja Kuhastaja - Uusin viesti kirjoittanut Sireeni
Siinähän noita tuntuu pyörivän, virtojen välisessä peilissä Herralassa. Etenkin nyt kun vedet on nyt jokseenkin normaalilla tasolla niin ovat palanneet kalastajankin ulottuville. Kevään jälkeen paras toutainsessio olisi syyskuun-lokakuun vaihteessa ennen kuin katoavat talveksi lymyämään järville (tai minne sitten menevätkin, kun kukaan ei tunnu tietävän missä toutain talvehtii...)

Eilettäin joku paikallinen neiti-ihminen sai ensimmäisen ison kalansa koskaan. Komean pönäkkä 63cm toutainhan se oli, muistaapi Lempäälän flikka varmasti tästä eteenpäin mistä kotikontujen kosket tunnetaan.


 8 
 : 14.08.17 - klo:14:40 
Aloittaja Kuhastaja - Uusin viesti kirjoittanut Kuhastaja
Samat matomiehet taisin minäkin silloin nähdä. Made in China -mato-ongella katkiaa varmaan kyllä ensin vavan kärki ja sitten vasta siima. Kuitenkin, noita on kyllä näkynyt tänä kesänä ihan liikaa. Onkivavan pätkiä ja kohojakin olen löytänyt padon alta säännöllisin väliajoin.

 9 
 : 13.08.17 - klo:21:30 
Aloittaja Kuhastaja - Uusin viesti kirjoittanut Repa.S
Moron!

Kyllä toutaimet on koskessa koko syksynkin.
Muistakaapa,että rauhoitus koskella alkaa jo 1/9:ttä.

Rauhoitusaika siis 1/9-30/11.

T.Piippu

 10 
 : 13.08.17 - klo:12:32 
Aloittaja Kuhastaja - Uusin viesti kirjoittanut Kuhastaja
Kuinkas myöhään syksyyn toutainta on koskessa? Saako niitä hyvin ihan kuturauhoituksen alkuun saakka? Toissapäivänä olin koskella ja näkyi molskivan ainakin vielä ihan komeasti.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10