Kuokkalankosket - Kalastajan ykköspaikka Pirkanmaalla

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Tarkempi haku  

Uutiset:

Kirjoittaja Aihe: Mennyt kalastuskausi  (Luettu 1110 kertaa)

0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.

Kuhastaja

 • Tyhjän Pyytäjä
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 15
Mennyt kalastuskausi
« : 27.08.17 - klo:00:38 »
Kuturauhoitus kolkuttelee jo ovella, ja vaikka muutama päivä onkin vielä aikaa kalastaa, niin itse tein eilen tämän kesän todennäköisesti viimeisen reissun koskialueelle.
Tähän topicciin voitte kertoa kuulumisia kuluneelta kalastuskaudelta. Mitä kaloja olette saaneet ja kuinka paljon?
Itselläni lista ajalta 1.1. - 27.8.2017 on seuraavanlainen:

-6kpl kirjolohia, joista 4 perholla ja 2 vaapulla. Kaikki tulivat katepalilta. 0,4-1,2 kg.
-7kpl taimenia katepalilta, suurin 52cm. Kaikki taimenet tulivat huhti-toukokuussa virvelillä. Kesäkuun alun jälkeen en saanut enää yhtäkään taimenta koko kesänä.  :-\
-3kpl haukia. 300g, 600g ja 2,5kg.
-12kpl toutaimia. Kesän aikana rikoin kalaennätykseni toutaimella kolmesti. Ensin 2,5kg, Sitten 3,4kg ja lopuksi 4,7kg!
-11kpl kuhia, joista isoin ja ainoa mitallinen 46cm.
-Kymmeniä ahvenia, joiden joukoissa muutamia 250-300 grammaisiakin. Pääasiassa perholla mutta myös jigiin puri.
-Lisäksi sain kesän aikana yhden tasan kiloisen säynävän sekä ennätyslahnani, 750 grammaisen. Molemmat katepalin padon alta.

Paras "saalis" tänä kesänä oli kuitenkin reissuilla karttunut kokemus. Opin koskella valtavasti eri kalalajeista sekä niiden kalastustekniikoista. Esimerkkinä tavoitteenani oli saada kesän aikana edes yksi kuha heittovälinein, mutta loppujen lopuksi sain niitä vaikka kuinka paljon sekä virveli- että perhovehkein. Myös esimerkiksi toutaimia en ollut saanut koskialueelta koskaan aikaisemmin, eli se oli minulle käytännössä uusi tuttavuus. Kuitenkin sain niitäkin todella paljon, ja isoja yksilöitä.

Mitäs teidän kauteen kuului?
tallennettu

toni

 • Smoltti
 • **
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 33
Vs: Mennyt kalastuskausi
« Vastaus #1 : 27.08.17 - klo:11:09 »
Itselle kausi oli vähä kaksi jakoinen. Kirjolohia tuli kymmeniä tammikuusta tähän päivään. Taimenia tuli varsinkin keväällä ja kesän alussa liki 30kpl (isoin 58cm). Veden vähentyessä taimenet oikeestaan katosi koskesta. Kirjolohia tuli silti tutuista montuista kun kahlaili. Toutaimia jokunen, isoin vajaa 3kg. Itsellä heinäkuun alusta tähän elokuun loppuun, lempäälässä en ole käynyt kun 4 kertaa. Johtuen aivan tajuttomasta kalastuspaineesta. Tämän takia olen nykyään mieluummin ajellut vilppulaan, parkanoon tai merikarvialle kalaan. Tästä kalastuspaineesta ja tajuttomien veden korkeuden vaihtelujen takia jää varmaan kausilupa ostamatta ensi vuonna vaikka koskella on mitä mahtavimmat puitteet ja kalastus porukka.
tallennettu

Rotta

 • Tyhjän Pyytäjä
 • *
 • Poissa Poissa
 • Viestejä: 1
Vs: Mennyt kalastuskausi
« Vastaus #2 : 27.08.17 - klo:11:38 »
Itsellä tammikuusta tähän päivään ollut monenlaista tapahtumaa pääsääntöisesti katepaalilla taimenia tuli 11 joista isoin 59 cm kaikki olivat rasvaevällisiä.  Haavissa kävi kauden aikana myös 1 kg made ja muutama toutain kirjolohia tuli alkukaudesta todella hyvin joka päivä mutta kesä olikin jo vaikeampaa matalan veden takia mutta kuitenki koko kauden aikana 36 kirreä ruuaksi asti mutta vielä muutama päivä aikaa kalastaa ja ensi kautta odotellessa!
tallennettu